Cykel – bra träning för alla

Oavsett hur mycket erfarenhet du har av cykling är det en träningsform som passar alla. Den sliter inte lika mycket på kroppen som löpning kan göra och det är enkelt att komma igång. Det spelar ingen roll vart du bor, det brukar alltid finnas trevliga omgivningar som lämpar sig särskilt väl för cykling. Du behöver bara tävla mot dig själv och sätta upp mål som du försöker slå. Även om du bara tävlar mot dig själv kan du cykla tillsammans med en väninna eller familjemedlem.

Kom på vad du vill med din cykling

Det är alltid en god idé att sätta upp mål i cykling även om du inte tänkt dig cykla på tävlingsnivå. Det kan till exempel vara att du ska cykla en viss sträcka under en viss tid eller cykla minst tre gånger i veckan. Om du har ett mål att sträva efter kommer det vara enklare att motivera sig själv. Du kan till exempel ladda ner en app där du kan följa dina mål och se vilka framsteg du gör. En stor del av träningen är nämligen att följa din process och se hur du hela tiden blir lite snabbare och en lite bättre cyklist. Tänk över vad just du vill med din cykling och anpassa dig efter detta. Du kan också börja med en träningsdagbok där du skriver ner dina tankar och framsteg.

Satsa på rätt utrustning

Cykling är som sagt en träningsform som passar de flesta typer av människor och om du vill cykla regelbundet rekommenderar vi att du satsar på korrekt utrustning. Det kommer göra cyklingen så mycket roligare. Ta hjälp av en cykelbutik och rådfråga vad som passar dig bäst. Det behöver inte alls bli så dyrt och det kommer att löna sig i längden. Det inkluderar både cykel och tillhörande kläder och skor.